学会等における研究発表(国際/国内学会)
2024
宋⾬薇,坂尾こず枝,樗⽊直也,⾚⽊功,渡部由⾹,再⽣⽔を⽤いた礫耕栽培における根域へのZn資材添加がタマネギ中のZn量とポリフェノール量に及ぼす影響,日本生物環境工学会2024年大阪大会@大阪公立大学
渡部由香,カリウム低減野菜(慢性腎臓病向け食材)の多様化と作出コストの削減を目指して,「食の産学官連携」鹿児島大学講演会@TKP東京駅カンファレンスセンター(招待講演)
有吉成志朗,江口舞,関本訓士, 濱中大介,静水圧処理により生じる細菌芽胞の損傷と関連物質の評価, 第82回農業食料工学会年次大会@山形大学
藏元理彩,鮫島陽佳,濱中大介,保存中トマト果実の細菌叢多様性の品種間差異と紫外線による動態変化,第82回農業食料工学会年次大会@山形大学
濱中大介,今村仁風,有吉成志朗,高圧と界面活性剤の併用処理による細菌芽胞の損傷とその回復, 日本防菌防黴学会第51回年次大会@タワーホール船堀
R. Kuramoto, H. Sameshima, D. Hamanaka, Dynamic changes in bacterial flora diversity due to inter-varietal differences and ultraviolet irradiation during storage to tomato fruit, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
F. Yoshikawa, R. Kuramoto, K. Nakao, D. Hamanaka, Effect of storage temperature on bacterial flora and nutrient quality of sweet potato 【Best Presentation Award】, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
S. Ariyoshi, M. Eguchi, S. Sekimoto, D. Hamanaka, Injury of bacterial spores treated by high hydrostatic pressure processing and its evaluation of the related substances by FT-NIR【Best Presentation Award】, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
M. Eguchi, S. Ariyoshi, S. Sekimoto, D. Hamanaka, Combining effect of emulsifier with high pressure on the reduction of heat resistance and its recovery of bacterial spores, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
H. Ide, Y. Morimoto, X. Wu, Q. Yang, H. Ueyama, D. Hamanaka, Effects of electric field with different frequency on the quality and gene expression of strawberry fruits【Best Presentation Award】, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
D. Hamanaka, Development of a container equipped with electric field for shelf-life extension of fresh produce during transportation, The 11th International Symposium on Machinery and Mechatronics for Agriculture and Biosystems Engineering (ISMAB 2024)@インドネシア・バリ
2023
濱中大介,低レベル静水圧を主体とした細菌芽胞制御と賞味期限延伸,日本食品工業倶楽部品質保証懇話会九州部会(招待講演)
吉田知花,有吉成志朗, 濱中大介,近赤外分光法による細菌芽胞の耐熱性低下メカニズム評価の検討,第77回九州農業食料工学会例会@琉球大学
鮫島陽佳,藏元理彩, 濱中大介,保存中のトマト果実の細菌叢に及ぼす紫外線照射の影響とその要因の評価,第77回九州農業食料工学会例会@琉球大学
藏元理彩,濱中大介,保存中の非定常温度条件がレタス細菌叢の多様性変化に及ぼす影響,農業環境工学関連学会2023合同大会@つくば国際会議場
有吉成志朗,濱中大介,食品用乳化剤が高圧処理による細菌芽胞の耐熱性低下に及ぼす影響,農業環境工学関連学会2023合同大会@つくば国際会議場
濵口侑子,吉田理一郎, 濱中大介,ピーマン果実の細胞壁強度に及ぼす電場環境の影響と定量PCRによる関連遺伝子群の発現解析,農業環境工学関連学会2023合同大会@つくば国際会議場
有吉成志朗,濱中大介,乳化剤の添加が高圧処理によるAlicyclobacillus acidoterrestris芽胞の耐熱性低下に及ぼす影響,日本防菌防黴学会第50回年次大会@千里ライフサイエンスセンター
Y. Hamaguchi, R. Yoshida, D. Hamanaka, Effect of electric field treatment on postharvest quality of green bell pepper, The 4th Asian Horticultural Congress AHC2023@東京大学
R. Kuramoto, D. Hamanaka, Effects of temperature fluctuation on microbial flora of cut lettuce, The 4th Asian Horticultural Congress AHC2023@東京大学
2022
学術雑誌への発表
その他